Εγγραφές 2020

Ηλεκτρονικές Εγγραφές Επιτυχόντων

Αν έχετε απορίες επί της διαδικασίας, σας υπενθυμίζουμε ότι στο menu Εγχειρίδιο Χρήσης παρέχεται αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης.

Αν η απορία εξακολουθεί, ανατρέξτε παρακάτω στις Συχνές Ερωτήσεις και αν δεν έχει απαντηθεί επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα:

Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων: 2103442703, 2103442661.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με το Ατομικό Στατιστικό Δελτίο Φοιτητή, καλείτε στα τηλέφωνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής: 2131352779, 2131352759 ή επικοινωνείτε στα e-mail: d.promou@statistics.gr, e.maragkoudakis@statistics.gr.

Για τεχνικά θέματα μόνο, παρακαλούμε επικοινωνείτε με την τεχνική υποστήριξη, στο email: solon-helpdesk@minedu.gov.gr ή στο τηλέφωνο 2103442526.


Συχνές Ερωτήσεις

Μετά την υποβολή της αίτησής μου, διαπίστωσα ότι τα στοιχεία που καταχωρίσθηκαν σε αυτήν, έχουν μικρή διαφοροποίηση από τα στοιχεία της Αστυνομικής μου Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου μου. Θα υπάρξει πρόβλημα με την εγγραφή μου;
Δεν τίθεται θέμα ακύρωσης της εγγραφής σας. Σε περιπτώσεις λανθασμένων στοιχείων στην αίτηση εγγραφής, θα υπάρξει δυνατότητα τροποποίησης στις Γραμματείες των Τμημάτων, σε χρόνο και με τρόπο που θα καθοριστεί από τις αντίστοιχες Γραμματείες.

Μετά την εισαγωγή και την επιβεβαίωση του ΑΜΚΑ μου, εμφανίζεται χρωματιστό πλαίσιο με μήνυμα σχετικά με διαφοροποίηση των προσωπικών μου στοιχείων. Τί μπορεί να συμβαίνει;
Μετά τη συμπλήρωση και την επαλήθευση του ΑΜΚΑ, αντλούνται τα στοιχεία που έχουν καταχωρισθεί στα Π.Σ. του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ για τον συγκεκριμένο ΑΜΚΑ που συμπληρώθηκε. Στη συνέχεια ακολουθεί σύγκριση των στοιχείων αυτών με τα αντίστοιχα στοιχεία σας, όπως έχουν καταχωρισθεί στα Π.Σ. των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αν υπάρχει διαφοροποίηση σε κάποιο από αυτά, εμφανίζεται σχετικό μήνυμα, το οποίο αποτελεί ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, δεν σας αποτρέπει από τη συνέχεια της διαδικασίας.

Στο Μηχανογραφικό είχα συμπληρώσει την πολιτική μου Ταυτότητα και πλέον έχω Ταυτότητα Αστυνομικού ή Στρατιωτικού, ή έχω σε ισχύ μόνο το Διαβατήριο μου. Τί να κάνω?
Δίπλα στο πεδίο που εμφανίζεται προσυμπληρωμένο με τα στοιχεία της Ταυτότητας που είχατε στο συμπληρώσει κατά την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου, υπάρχει το κουμπί διόρθωση. Πατώντας το κουμπί εφανίζονται οι επιλογές :

Αν η ταυτότητα που θέλετε να συμπληρώσετε δεν έχει την μορφή "Ελληνικοί Κεφαλαίοι Χαρακτήρες και Αριθμοί", τότε σημειώνετε την δεύτερη επιλογή (Αριθμός Διαβατηρίου ή άλλο έγγραφο) και εισάγετε το νέο Αριθμό.

Συμπλήρωσα όλα τα στοιχεία που ζητούνταν στην ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, όμως όταν πάτησα οριστική υποβολή με οδήγησε στην αρχική σελίδα, χωρίς να δω το pdf της οριστικής αίτησης. Πώς θα ξέρω ότι ολοκληρώθηκε η εγγραφή μου?
Εισαχθείτε εκ νέου στην ηλεκτρονική εφαρμογή. Αν αμέσως μετά την είσοδό σας μεταφερθείτε κατευθείαν στη σελίδα με τα χρωματιστά πλαίσια που το πάνω αριστερά έχει τίτλο Συγχαρητήρια και στο κάτω δεξί μέρος της σελίδας βλέπετε το κουμπί ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ, όπως φαίνεται παρακάτω

Τότε έχει υποβληθεί η αίτησή σας και μπορείτε να τη δείτε μέσω του κουμπιού Εκτύπωση αίτησης. Αντίθετα αν αμέσως μετά το login η εφαρμογή σας οδηγεί στη σελίδα με τα προσωπικά δεδομένα και στη συνέχεια στη σελίδα που απαιτεί συμπλήρωση ΑΜΚΑ τότε η αίτησή σας δεν έχει καταχωρηθεί και πρέπει να συνεχίσετε στη διαδικασία οριστικής υποβολής.