Εγγραφές 2023

Ηλεκτρονικές Εγγραφές Επιτυχόντων

Αν έχετε απορίες επί της διαδικασίας, σας υπενθυμίζουμε ότι στο menu Εγχειρίδιο Χρήσης παρέχεται αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης.

Αν η απορία εξακολουθεί, ανατρέξτε παρακάτω στις Συχνές Ερωτήσεις και αν δεν έχει απαντηθεί επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα:

Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων:
2103442693, 2103442100, 2103442696, 2103442705, 2103442688 (ΕΠΑΛ)
2103442123, 2103442645, 2103442699, 2103442702, 2103442072 (ΓΕΛ)

Για τεχνικά θέματα μόνο, παρακαλούμε επικοινωνείτε με την τεχνική υποστήριξη, στο email: solon-helpdesk@minedu.gov.gr


Συχνές Ερωτήσεις

Μετά την εισαγωγή και την επιβεβαίωση του ΑΜΚΑ μου, εμφανίζεται χρωματιστό πλαίσιο με μήνυμα σχετικά με διαφοροποίηση των προσωπικών μου στοιχείων. Τί μπορεί να συμβαίνει;
Μετά τη συμπλήρωση του ΑΜΚΑ ακολουθούν η επαλήθευσή του και η άντληση των προσωπικών σας στοιχείων από τα Πληροφοριακά Συστήματα του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ, μέσω υπηρεσιών διαλειτουργικότητας της παρούσα ηλεκτρονικής εφαρμογής με αυτά. Τα στοιχεία που αντλούνται από τον ΑΜΚΑ, συγκρίνονται με τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως αυτά έχουν καταχωρισθεί στα Πληροφοριακά Συστήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αν από τη σύγκριση διαπιστωθεί διαφοροποίηση σε κάποιο από τα στοιχεία, εμφανίζεται σχετικό μήνυμα, το οποίο αποτελεί ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, δηλαδή δεν σας αποτρέπει από τη συνέχεια της διαδικασίας. Συστήνεται να ελέγξετε ότι έχετε συμπληρώσει ορθά τον ΑΜΚΑ σας. Αν ο ΑΜΚΑ που συμπληρώσατε είναι ο προσωπικός σας, συνεχίστε στο επόμενο βήμα της αίτησης, αγνοώντας το σχετικό μήνυμα.

Στο Μηχανογραφικό είχα συμπληρώσει την πολιτική μου Ταυτότητα και πλέον έχω Ταυτότητα Αστυνομικού ή Στρατιωτικού ή έχω σε ισχύ μόνο το Διαβατήριο μου. Τί να κάνω;
Δίπλα στο πεδίο που εμφανίζεται προσυμπληρωμένο με τα στοιχεία της Ταυτότητας, που είχατε στο συμπληρώσει κατά την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου, υπάρχει το κουμπί Διόρθωση. Πατώντας το, εφανίζονται οι εξής επιλογές :

Αν η ταυτότητα που θέλετε να συμπληρώσετε, δεν έχει την μορφή "Ελληνικοί Κεφαλαίοι Χαρακτήρες και έξι Αριθμοί", σημειώνετε την δεύτερη επιλογή (Αριθμός Διαβατηρίου ή άλλο έγγραφο) και εισάγετε το νέο Αριθμό.

Συμπλήρωσα όλα τα στοιχεία που ζητούνταν στην ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, όμως όταν πάτησα οριστική υποβολή με οδήγησε στην αρχική σελίδα, χωρίς να δω το pdf της οριστικής αίτησης. Πώς θα ξέρω ότι ολοκληρώθηκε η εγγραφή μου;
Εισαχθείτε εκ νέου στην ηλεκτρονική εφαρμογή. Αν αμέσως μετά την είσοδό σας μεταφερθείτε κατευθείαν στη σελίδα με το ενημερωτικό μήνυμα "Συγχαρητήρια" και το κουμπί ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ (στο κάτω δεξί μέρος της σελίδας) όπως φαίνεται παρακάτω:

η αίτησή σας έχει υποβληθεί με επιτυχία και μπορείτε να τη δείτε πατώντας το κουμπί Εκτύπωση αίτησης. Αντίθετα αν αμέσως μετά το login οδηγηθείτε από την εφαρμογή σε μια από τις αρχικές σχελίδες, τότε η αίτησή σας δεν έχει καταχωρηθεί και πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία από την αρχή.

Μετά την υποβολή της αίτησής μου, διαπίστωσα λάθος στα στοιχεία που συμπλήρωσα σε αυτήν. Τι μπορώ να κάνω;
Αν μετά την υποβολή της αίτησής σας διαπιστώσατε λάθος σε στοιχεία που συμπληρώσατε, έχετε δικαίωμα ακύρωσης της αίτησης και υποβολή νέας. Στην τελική σελίδα της ηλεκτρονικής εφαρμογής που σας ενημερώνει για την επιτυχή ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης, παρατηρείστε στο κάτω αριστερό μέρος το αχνό πλαίσιο με την ερώτηση"Διαπιστώσατε σοβαρό λάθος στην αίτηση εγγραφής που υποβάλατε;" όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα

Πατείστε στο σύμβολο + στο αχνό πλαίσιο και στο νέο πλαίσιο που θα αναπτυχθεί το σύνδεσμο Ακύρωση Αίτησης. Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τον κωδικό υποψηφίου και το Αρ. Πρωτοκόλλου της αίτησης, που επιθυμείτε να αναιρέσετε χωρίς όμως την ημερομηνία. Άφου ενημερωθείτε ότι η αίτηση ακυρώθηκε, προχωρήστε στη δημιουργία νέας αίτησης.

Είμαι επιτυχών με την κατηγορία των Σοβαρών Παθήσεων, αλλά σημείωσα επιτυχία και μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων σε άλλο Τμήμα. Μπορώ να υποβάλω δύο αιτήσεις εγγραφής, μία για το κάθε Τμήμα;
Η απάντηση είναι ΟΧΙ . Έχετε δικαίωμα υποβολής αίτησης εγγραφής μόνο για ένα από τα δύο Τμήματα. Το νομοθετικό πλαίσιο απαγορεύει στο φοιτητή να είναι εγγεγραμμένος σε παραπάνω από ένα Τμήματα ταυτόχρονα. Το Πληροφοριακό Σύστημα δεν θα επιτρέψει υποβολή διπλής αίτησης.

Είμαι επιτυχών με την κατηγορία των Σοβαρών Παθήσεων, αλλά σημείωσα επιτυχία και από τη συμμετοχή μου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Έχω δύο οκταψήφιους κωδικούς, ποιον να χρησιμοποιήσω για εισαγωγή στην εφαρμογή των ηλεκτρονικών εγγραφών;
Ό τρόπος που θα υποβάλετε την ηλεκτρονική αίτηση, εξαρτάται από το Τμήμα στο οποίο επιθυμείτε να εγγραφείτε. Αν επιθυμείτε εγγραφή στο Τμήμα που πετύχατε μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα χρησιμοποιήσετε τον 8ψήφιο κωδικό με τον οποίο συμμετείχατε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Αν ενδιαφέρεστε για την εγγραφή σας στο Τμήμα, στο οποίο σημειώσατε επιτυχία μέσω της ειδικής κατηγορίας των Σοβαρών Παθήσεων, θα χρησιμοποιήσετε ως όνομα χρήστη το email που συμπληρώσατε για την εισαγωγή στο Ηλεκτρονικό Μηχανογραφικό Δελτίο και τον αντίστοιχο κωδικό ασφαλείας. Το Πληροφοριακό Σύστημα θα αντιστοιχίσει αυτόματα το email με τον 8ψηφιο κωδικό, που σας αποδόθηκε μέσω της ειδικής κατηγορίας.